Is een personal trainer het waard: goeie keuze, of niet?

De afgelopen tien jaar zijn Personal Trainers als paddestoelen uit de grond geschoten. Onder invloed van het perfecte plaatje op social media en het internet, willen we er allemaal topfit uitzien. Voor steeds meer mensen is sporten een vast onderdeel geworden van hun levensstijl. Hierdoor is er een grote markt ontstaan voor persoonlijke begeleiding op het gebied van voeding en gezondheid. De vraag naar ervaren Personal Trainers en goede begeleiding is dan ook enorm toegenomen. 

Het lijkt voor de hand liggend, een Personal Trainer (PT) dat is altijd een goed idee. Je gooit er wat geld tegenaan et voilà; er staat iemand klaar die jou precies vertelt wat je moet doen. Fit en sterk wordt je dus gegarandeerd. Makkelijk, toch? 

personal trainer het waard kies voor duurzaamheid

Kies voor duurzaamheid

Helaas, zo simpel ligt het niet. Tenminste, deze gedachtegang sluit niet aan bij de filosofie van Your Own Leader. Een van de belangrijkste pijlers van onze Temple is namelijk duurzaamheid. En daarmee doelen we niet op groene energie of recyclebaar afval. Duurzaamheid staat bij ons voor langdurige gewoontes. Goede oefeningen en trainingen die je voor altijd vast kunt houden. 

Freek Diets – eigenaar van Your Own Leader: “Fysieke en duurzame ontwikkeling; dat is waar ik en mijn trainers aan willen bijdragen. We vertellen je niet simpelweg wat je moet doen. We leren je hoe je jezelf kunt trainen. Zowel op mentaal als op fysiek vlak. Zo bereik je een langdurig resultaat.” 

Wanneer een Personal Trainer het niet waard is 

We willen allemaal sociaal contact. Daar is niets mis mee. Met je Personal Trainer bouw je ook een relatie op. Je werkt samen ergens naar toe en deelt je successen en teleurstellingen met diegene. En samen sporten is natuurlijk ook heel gezellig. Maar zoek je eigenlijk meer een sportmaatje dan een coach? Kies er dan voor om met een vriend of vriendin te sporten. 

Freek: “Als Personal Trainer wil ik het beste uit mensen halen. Ik wil dat je fysieke uitdagingen aangaat, en als mens gaat groeien. Dat is, bot gezegd, waar je me voor betaalt. Samen maken we heldere afspraken, zodat jij jezelf gaat uitdagen. Ben je op zoek naar een maatje om mee te praten, dan is een PT geen goede keuze voor jou.” 

Bij Your Own Leader vinden we het belangrijk dat je ook met je bewustwordingsproces aan de slag gaat. Wij zien dat als een geweldige investering in jezelf, je persoonlijke ontwikkeling en groei. Je gaat op een duurzame manier met je gehele gezondheid aan de slag. Zowel fysiek als mentaal. En dat is een langdurig proces. Ontbreekt de intrinsieke motivatie om dit te doen? Dan is Personal Training bij Your Own Leader niet geschikt voor je.

Ben jij iemand die snel opgeeft als het moeilijk wordt? Geen probleem, daar kunnen we aan werken. Wij zorgen ervoor dat je niet meer opgeeft, maar juist doorzet. Ook op momenten dat het zwaar wordt. Maar ben je iemand die snel stopt, omdat je aandacht alweer ergens anders is? Maak je dingen vaak niet af en kom je je afspraken niet na? Of geloof je niet in het belang van een gezonde leefstijl? Dan is Personal Training bij Your Own Leader het voor jou niet waard. 

Wanneer een Personal Trainer het wél waard is

Er zijn dus een aantal situaties waarin Personal Training geen goed idee is. Gelukkig zijn er veel meer redenen op te sommen waarom deze vorm van sporten het juist wel waard is. Want er zijn een heleboel mensen die gegroeid zijn met behulp van Personal Trainers. Met de juiste begeleiding en motivatie kom je ontzettend ver. 

Er worden samen met jou, ambitieuze en specifieke doelen opgesteld. Zelf weet je misschien niet precies hoe je je doel wil bereiken. Afvallen, aankomen of meer spiermassa opbouwen? Het is ook lastig om dit vast te stellen voor jezelf. Een professional heeft kennis van dit soort zaken en jaren aan ervaring. Hij of zij weet exact hoe jij aan jouw persoonlijke doelen moet werken. 

Je betaalt een Personal Trainer om jou te coachen en aan te moedigen. Soms kan het helpen om iemand te hebben die je over de streep trekt. Iemand die je pusht om het maximale te halen. Juíst op de momenten dat je denkt op te willen geven. 

Ben je serieus over jouw persoonlijke groei en vind je gezond leven belangrijk? Dan is persoonlijke begeleiding een goed idee. Geef jij niet op en wil je (nog) betere sportprestaties neerzetten? Kies dan voor een Personal Trainer. Je neemt een professionele coach of een Personal Trainer om beter te worden en duidelijke resultaten te boeken. Zo simpel is het! 

wat maakt iemand een goede personal trainer

Wat maakt iemand een goede Personal Trainer?

Er is gelukkig niet één recept voor een goede Personal Trainer. Hij of zij dient wel over een aantal basiszaken te beschikken. Kennis over het menselijk lichaam en over sport bijvoorbeeld. Een Personal Trainer moet je kunnen uitleggen hoe je met voeding dient om te gaan. Wat eet je wel, en wat liever niet? 

Daarnaast zijn discipline en strikte afspraken ook belangrijk. Een Personal Trainer houdt je aan jullie gemaakte afspraken. Het is verleidelijk om een dag over te slaan of tijdelijk te stoppen met je trainingen. Maar een goede Personal Trainer zal je houden aan de commitment die je bent aangegaan. 

Hij of zij zal niet met je staan te babbelen. Je komt immers om serieus werk te verzetten. Om af te vallen of spiermassa op te bouwen. Te leren kickboksen of om tijdens een marathon 10 kilometer te kunnen hardlopen. Kortom; je gaat een prestatie neerzetten. En daarvoor heb je een goede coach nodig die soms streng voor je is. Alleen zo haal jij het maximale uit jezelf.

Ga jij de uitdaging aan en wil je ervaren hoe Personal Training eruit ziet bij Your Own Leader? Regel hier een vrijblijvende intake.

 

Gerelateerde blogs

duurzame resultaten

Wat zeggen deelnemers?

Volledige transformatie

Bekijk de review van Bruno

Volledige transformatie

Bekijk de review van Joyce

Volledige transformatie

Bekijk de review van Pepijn

Jennifer

Een half jaar geleden ben ik een personal training traject aan gegaan met Freek en met resultaat: 20 kilo a...

Dennis Jungerius

Nadat ik al jarenlang niet meer gesport had, kwam ik in aanraking met Your Own Leader. Ik besloot er het 6 ...

Rick Koopman

Fijne plek om te trainen en te werken aan jezelf!

Bruno Klok

Ben in een hoop verschillende sportscholen geweest de afgelopen jaren maar heb me nog nooit zo fit gevoeld ...

Howard van Dodemont

Anderhalf jaar geleden, vlak voor de Corona crisis ontmoette ik Freek. Gedreven, betrokken, persoonlijk, co...

Hans Horstik

Ik heb het genoegen Freek al 15 jaar mee te maken in zijn drive rond sport, bewegen, goede voeding, persoon...

Jos Loock

Vanaf het eerste moment dat ik in aanraking kwam met met Freek en zijn methode van Your Own Leader had ik d...

Jacco Farla

Ik begon met Freek Diets als personal trainer te sporten. En daar kwam ik mezelf al snel tegen. Als Freek m...

Jack Waas

Bij Your Own Leader gaat het net even anders dan bij een doorsnee sportschool. Hier krijg je alle professio...

Maarten van Heugten

De combinatie tussen de gemoedelijke sfeer en de ruimte tot fysieke en mentale groei spreken mij enorm aan....

Berdine Grashuis

Een half jaar geleden begon ik met trainen bij Your Own Leader. Twee keer per week een uur. En dat is voor ...

Chris Rauwendaal

Een hele fijne en prettige plek waar je je altijd welkom voelt! Het woord Gym doet het geen recht, dit voel...

Jip Post

Een coach die niet alleen maar kletst maar ook doet.

Bastiaan Kolster

Freek is een enthousiaste coach die je niet alleen helpt om intensief te sporten, maar ook om goed adem te ...

Marcus Berg

Doel was het gezond uitlopen van mijn eerste marathon. Is goed gelukt. Freek en zijn collega Matthieu he...

Sebastian Smeenk

'Your Own Leader', het concept sprak mij direct aan. Het vinden van het pad eigen tot leiderschap...

Lois Dessing-Lippmann

Ik ben ontzettend dankbaar voor het traject wat ik met Freek ben gestart. Na een blessure die 8 jaar lang m...

Linda Van De Bunt

Zes maanden geleden deed ik een investering in mezelf. Ik ging een samenwerking aan met Your Own Leader. Do...

Robin Joshua

Wauw! Wat een energie en voldoening haal ik uit de trainingen bij Freek! Professioneel, passievol en dynami...

Alleen jij bent verantwoordelijk voor je toekomst.
Is het tijd voor verandering?