Over Your Own Leader

Ons verhaal

Wij maken mensen sterker. Zowel fysiek als mentaal. Een holistische aanpak voor persoonlijke groei. Dat is wat je bij Your Own Leader nastreeft. Elk mens heeft de potentie om meer uit het leven te halen. En dat is precies wat je in de Tempel kunt bereiken.

Door onze trainingsprogramma’s en groepslessen sta je krachtiger in het leven. Wij willen dat jij fit en sterk wordt. Dat je mentale uitdagingen aangaat. En dat je op een duurzame wijze kennis opneemt en toepast.

Commitment op jouw groei

Hoe helpen we je hierbij? Door je uit je comfortzone te laten gaan. Wij motiveren jou om meer uit je training te halen. Om door te gaan op momenten dat je wil opgeven. Want juist als dat stemmetje in je hoofd wil stoppen, pas dan heb je de potentie om te groeien.

Er zijn altijd mogelijkheden om te groeien. Zie groei als persoonlijke transformatie. Je kunt je angsten overwinnen. Een gezond en krachtig leven nastreven. De perfecte mens bestaat niet. Perfectie is niet iets om na te streven. Waar je wel aan kunt werken, is de sterkste versie van jouw toekomstige zelf.

Be Your Own Leader.

Freek Diets

Gecommitteerd en gedreven. Dat is hoe Freek bekend staat. Zijn onderneming is meer dan alleen werk, het is zijn leven. Inmiddels is het al meer dan zes jaar geleden dat hij voor zichzelf begon als personal trainer, maar hij begint pas net op dreef te raken.

Voor sommige leden komt een training bij Freek met de nodige gezonde spanning. Je weet namelijk nooit wat je kunt verwachten. Als trainer zoekt Freek altijd naar discomfort. Hoe hij dit doet? Met inlevingsvermogen en mensenkennis. Door zijn eerdere baan in de zorg ziet hij vrij snel hoe iemand in elkaar steekt.

De trainingen van Freek kunnen zwaar en oncomfortabel zijn. Wat is de gedachte hierachter? Freek gelooft in de leefstijl van krijgers. In zijn tienerjaren was dit een inspiratie voor hem. Door regelmatig op zoek te gaan naar discomfort, vond hij innerlijke rust. Dat is wat hij ook voor zijn leden wil.

In elke dagelijkse handeling zit een vorm van meditatie, zo betoogt Freek. Het ene moment fysiek hard werken, het volgende moment mentale rust. Die balans is wat je krachtig in het leven zet. Het brengt focus, precies wat Freek graag terugziet in de trainingen. Na elke fysieke training een moment van stilte. Want alleen zo raak je geaard en in balans. Dat is wat mensen sterk en stabiel maakt.

Eveliene Vlastuin

Een trap naar het hoofd? Een paar jaar terug had het haar bang gemaakt, nu lacht ze erom. Eveliene traint namelijk al drie jaar in de ring. Ooit studeerde ze rechten, nu is ze personal trainer en maakt ze zich klaar voor het eerste wedstrijd kickboksen.

Een PT training bij Eveliene heeft een explosief karakter. Variatie en snelheid, dat is wat je bij haar krijgt. Niet teveel herhaling, wel veel fysieke kracht. Precies wat je van een kickbokser kunt verwachten.

“Alles wat er op de mat gebeurt, is representatief voor het leven”, weet Evelien. “Hoe ga je met tegenslagen om? Ga je in een hoekje zitten huilen? Of sta je op en ga je weer verder?” Omgaan met weerstand is een belangrijk onderdeel van haar training.

Bij Eveliene betekent PT meer dan alleen fysieke kracht. Mentale weerbaarheid en persoonlijke ontwikkeling zijn minstens zo belangrijk, vindt ze. “Zit iemand niet lekker in z’n vel, dan werken we daaraan.” Met levenslessen uit het kickboksen laat zij mensen doorzetten.

Eén ding is zeker. Trainen bij Eveliene kan pittig en zwaar zijn. Wel gaat dit onder begeleiding van iemand die alles weet over mentale groei. Wil je zowel fysiek als mentaal vooruit gaan in het leven? Dan zit je bij Eveliene goed.

Lars Diets

Ondanks zijn sportopleiding, was Lars in zijn tienerjaren niet zeker van een carrière als personal trainer. Inmiddels is hij zeker van zijn zaak. Met veel passie staat hij dagelijks in de Tempel. Nu nog als trainer, over een jaar als coach.

Hoe hij zijn PT lessen zou omschrijven? “Als erg zwaar”, antwoordt Lars vol overtuiging. “We beginnen altijd rustig, maar ik leg veel focus op kracht.” Zijn trainingen zijn een combinatie van explosieve kracht oefeningen en een soort cross-fit. Leden moeten weggaan met het gevoel hard te hebben getraind, vindt Lars.

Toch is conditie belangrijker, betoogt hij. “Daar heb je op lange termijn meer aan.” Een conditionele afsluiting is dan ook altijd onderdeel van zijn trainingen . Ook benadrukt Lars dat de leden altijd centraal staan. Per persoon kijkt hij wat voor training goed aansluit.

Matthieu van Witteloostuijn

Hij leeft als een monnik, maar werkt als een soldaat. Matthieu is sinds dag 1 betrokken bij Your Own Leader en daarmee het oudste stuk meubilair van de Tempel. Hij was de eerste personal trainer binnen het bedrijf en daarmee een vast gezicht voor de leden.

De trainingen van Matthieu staan vaak in het kader van uithoudingsvermogen. Zijn workouts lijken eerder op een marathon dan op een sprint. Niet te veel brute kracht, maar veel herhaling en uitputting. Alleen zo zie je waar je echt toe in staat bent, vindt hij.

Zijn permanente grijns is niet weg te denken uit de Tempel. Matthieu oogt vrolijk en zachtaardig, maar laat dit je niet voor de gek houden. Wie bij hem traint, kan het zwaar krijgen. Want zonder pijn geen groei. Daar weet Matthieu alles van.

Wie hem op de derde verdieping aantreft, krijgt een andere kant te zien. Hier geeft Matthieu namelijk yoga-trainingen. Hier werk je ook aan je uithoudingsvermogen, maar op een ontspannen manier. In de zomer van 2022 verbleef Matthieu een maand in India, waar hij een opleiding tot yoga-instructeur volgde. Deze kennis draagt hij nu wekelijks over aan de leden van Your Own Leader.

Benieuwd naar het levensverhaal van Matthieu? Lees zijn interview hier.

duurzame resultaten

Wat zeggen deelnemers?

Volledige transformatie

Bekijk de review van Joyce

Volledige transformatie

Bekijk de review van Howard

Volledige transformatie

Bekijk de review van Pepijn

Berdine Grashuis

Een half jaar geleden begon ik met trainen bij Your Own Leader. Twee keer per week een uur. En dat is voor ...

Robin Joshua

Wauw! Wat een energie en voldoening haal ik uit de trainingen bij Freek! Professioneel, passievol en dynami...

Bastiaan Kolster

Freek is een enthousiaste coach die je niet alleen helpt om intensief te sporten, maar ook om goed adem te ...

Bruno Klok

Ben in een hoop verschillende sportscholen geweest de afgelopen jaren maar heb me nog nooit zo fit gevoeld ...

Chris Rauwendaal

Een hele fijne en prettige plek waar je je altijd welkom voelt! Het woord Gym doet het geen recht, dit voel...

Linda Van De Bunt

Zes maanden geleden deed ik een investering in mezelf. Ik ging een samenwerking aan met Your Own Leader. Do...

Marcus Berg

Doel was het gezond uitlopen van mijn eerste marathon. Is goed gelukt. Freek en zijn collega Matthieu he...

Jennifer

Een half jaar geleden ben ik een personal training traject aan gegaan met Freek en met resultaat: 20 kilo a...

Jos Loock

Vanaf het eerste moment dat ik in aanraking kwam met met Freek en zijn methode van Your Own Leader had ik d...

Sebastian Smeenk

'Your Own Leader', het concept sprak mij direct aan. Het vinden van het pad eigen tot leiderschap...

Dennis Jungerius

Nadat ik al jarenlang niet meer gesport had, kwam ik in aanraking met Your Own Leader. Ik besloot er het 6 ...

Jack Waas

Bij Your Own Leader gaat het net even anders dan bij een doorsnee sportschool. Hier krijg je alle professio...

Jip Post

Een coach die niet alleen maar kletst maar ook doet.

Maarten van Heugten

De combinatie tussen de gemoedelijke sfeer en de ruimte tot fysieke en mentale groei spreken mij enorm aan....

Lois Dessing-Lippmann

Ik ben ontzettend dankbaar voor het traject wat ik met Freek ben gestart. Na een blessure die 8 jaar lang m...

Jacco Farla

Ik begon met Freek Diets als personal trainer te sporten. En daar kwam ik mezelf al snel tegen. Als Freek m...

Howard van Dodemont

Anderhalf jaar geleden, vlak voor de Corona crisis ontmoette ik Freek. Gedreven, betrokken, persoonlijk, co...

Hans Horstik

Ik heb het genoegen Freek al 15 jaar mee te maken in zijn drive rond sport, bewegen, goede voeding, persoon...

Rick Koopman

Fijne plek om te trainen en te werken aan jezelf!

Alleen jij bent verantwoordelijk voor je toekomst.
Is het tijd voor verandering?