Crossfit of personal training: Wat is beter?

Enige regelmaat vinden in het sporten is iets wat veel mensen nastreven. In het dagelijkse leven is dit soms lastig. Toch wil je als sporter bepaalde resultaten behalen. Dit kan meer kracht zijn, een betere conditie, of meer explosiviteit. Wil je echt voortgang maken en groeien, dan is begeleiding wel zo fijn. 

Wie krachttraining onder begeleiding wil doen, komt al gauw bij twee opties uit: crossfit en personal training. Beide zijn erg effectief in het behalen van resultaat. Toch zit er een groot verschil tussen de twee. Wat die verschillen zijn, lees je hier. 

Wat is crossfit? 

Bij crossfit worden kracht- en conditieoefeningen gecombineerd. Het lijkt op fitness, maar bij crossfit doe je in korte tijd meerdere oefeningen met veel herhalingen. Crossfit is een intense sport, waarbij alles draait om explosiviteit. Het zijn oefeningen waarbij je grote spiergroepen traint. 

Crossfit doe je meestal in een groep. De workouts zijn nooit hetzelfde, omdat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Vaak vinden de trainingen buiten plaats, of in een grote hal. De sessies doen denken aan een soort legeroefening. In grote groepen voer je intense oefeningen op hoog tempo achter elkaar uit. 

Omdat je binnen korte tijd ontzettend veel en intensief beweegt, verbrand je veel calorieën. Toch wordt de sport niet vaak geassocieerd met afvallen, maar eerder met uithoudingsvermogen. Het is toegankelijk voor beginners, maar een goede basisconditie is wel handig om te hebben. 

Bij een crossfit sessie kun je denken aan oefeningen waarbij je het hele lichaam gebruikt. Denk aan push ups, gevolgd door jumping jacks en kettlebells die van de grond de lucht ingaan. Allemaal op hoog tempo, gevolgd door veel herhalingen. Het kan ontzettend zwaar zijn, maar is uiterst effectief. 

Wat is personal training? 

Indien je wil sporten onder begeleiding, dan kom je bij personal training uit. Bij het afsluiten van een personal trainingstraject, werk je samen met een personal trainer een plan uit. Hierbij geef je aan wat je doel is. Kilo’s afvallen, meer conditie, of juist meer aankomen in spiermassa. 

Sporten doe je onder begeleiding van je personal trainer, die jou laat zien hoe je de oefeningen uitvoert. Op momenten dat het zwaar wordt, zal je personal trainer jou pushen om door te gaan. Met een personal trainer heb je een coach die zorgt dat jij het beste uit jezelf haalt. 

Hoe weet ik wat bij me past? 

Crossfit en personal training tegen elkaar afzetten, is eigenlijk appels met peren vergelijken. De term crossfit refereert aan een sport. Personal training is een programma dat je volgt bij een sportschool of bij een zelfstandige trainer. 

Bij crossfit train je meestal in groepen, personal training kan ook individueel zijn. Terwijl het programma bij crossfit vaststaat, kan je bij personal training wat meer sturing geven aan je workouts. Er zit dus een duidelijk verschil tussen de twee. 

Het is natuurlijk belangrijk wat jij als sporter wil. Vind je het leuk om in groepen te trainen, en elke week je uithoudingsvermogen te trainen? Dan is crossfit een prima keuze. 

Misschien heb je als sporter een specifiek doel. Het kan zijn dat je herstellende bent van een blessure. Of je wil bijvoorbeeld vijf kilo afvallen. Misschien wil je binnen drie maanden meer spiermassa opbouwen, maar weet je niet goed hoe. In dit soort gevallen is een traject bij een personal trainer je beste optie. 

Wat voor trajecten biedt Your Own Leader aan?

De meeste mensen kiezen bij ons voor personal training. Het team van Your Own Leader bestaat uit ervaren trainers op het gebied van persoonlijke begeleiding. Kies je voor personal training bij Your Own Leader, dan krijg je meer dan alleen een sporttraject. 

Onze trainers leren je namelijk vanaf de eerste sessie hoe je zelfstandig kunt sporten. Je komt dus niet alleen calorieën te verbranden, maar ook om wat te leren. Buiten je trainingstraject bij een personal trainer, mag je op elk moment komen sporten bij Your Own Leader. De oefeningen die je leert, kan je dus ook op eigen gemak uitvoeren. 

Daarnaast lijken de small group trainingen bij Your Own Leader veel op crossfit. Hierbij train je in kleine groepjes onder begeleiding, en doe je veel intensieve herhalingen achter elkaar. Het is in feite net crossfit, alleen wij noemen het anders. Small group training is vergelijkbaar met personal training. Het is een veelzijdige manier van trainen in een kleine groep. 

Welke tarieven gelden er voor personal training? 

Bij Your Own Leader kan je kiezen voor het Personal Training Opstartprogramma. Dit is een traject van tien weken. Hier betaal je 700 euro voor. Voor dit bedrag krijg je tien keer personal training en drie coachingssessies. 

Daarnaast heb je altijd toegang tot de Tempel, de hoofdvestiging van Your Own Leader. Je kunt op elk moment komen sporten. Wil je een keer meedoen aan groepslessen, zoals kickboksen of yoga? Ook dat zit gedurende de tien weken inbegrepen. 

Mocht je een specifiek programma op maat willen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Bij Your Own Leader willen we je helpen met groeien, op fysiek en mentaal gebied. wat je doelen ook zijn, we zijn er om je te helpen. 

Vragen of benieuwd naar de mogelijkheden?

Je bent natuurlijk benieuwd hoe het is om te sporten bij Your Own Leader. Kom voordat je een beslissing maakt vooral eens een keer langs. Doordeweeks zijn we vroeg in de ochtend aanwezig en vertrekken we laat in de avond. Je bent te allen tijde welkom. 

Voor een intake betaal je overigens niets. En om je kennis te laten maken met ons team en de faciliteiten, is je eerste sportsessie gratis. Kickboksen, krachttraining of yoga: de eerste keer is vrijblijvend en betaal je niets.

Gerelateerde blogs

duurzame resultaten

Wat zeggen deelnemers?

Volledige transformatie

Bekijk de review van Pepijn

Volledige transformatie

Bekijk de review van Joyce

Volledige transformatie

Bekijk de review van Bruno

Hans Horstik

Ik heb het genoegen Freek al 15 jaar mee te maken in zijn drive rond sport, bewegen, goede voeding, persoon...

Maarten van Heugten

De combinatie tussen de gemoedelijke sfeer en de ruimte tot fysieke en mentale groei spreken mij enorm aan....

Robin Joshua

Wauw! Wat een energie en voldoening haal ik uit de trainingen bij Freek! Professioneel, passievol en dynami...

Jacco Farla

Ik begon met Freek Diets als personal trainer te sporten. En daar kwam ik mezelf al snel tegen. Als Freek m...

Sebastian Smeenk

'Your Own Leader', het concept sprak mij direct aan. Het vinden van het pad eigen tot leiderschap...

Bruno Klok

Ben in een hoop verschillende sportscholen geweest de afgelopen jaren maar heb me nog nooit zo fit gevoeld ...

Dennis Jungerius

Nadat ik al jarenlang niet meer gesport had, kwam ik in aanraking met Your Own Leader. Ik besloot er het 6 ...

Bastiaan Kolster

Freek is een enthousiaste coach die je niet alleen helpt om intensief te sporten, maar ook om goed adem te ...

Marcus Berg

Doel was het gezond uitlopen van mijn eerste marathon. Is goed gelukt. Freek en zijn collega Matthieu he...

Jennifer

Een half jaar geleden ben ik een personal training traject aan gegaan met Freek en met resultaat: 20 kilo a...

Berdine Grashuis

Een half jaar geleden begon ik met trainen bij Your Own Leader. Twee keer per week een uur. En dat is voor ...

Jack Waas

Bij Your Own Leader gaat het net even anders dan bij een doorsnee sportschool. Hier krijg je alle professio...

Rick Koopman

Fijne plek om te trainen en te werken aan jezelf!

Jos Loock

Vanaf het eerste moment dat ik in aanraking kwam met met Freek en zijn methode van Your Own Leader had ik d...

Howard van Dodemont

Anderhalf jaar geleden, vlak voor de Corona crisis ontmoette ik Freek. Gedreven, betrokken, persoonlijk, co...

Jip Post

Een coach die niet alleen maar kletst maar ook doet.

Linda Van De Bunt

Zes maanden geleden deed ik een investering in mezelf. Ik ging een samenwerking aan met Your Own Leader. Do...

Lois Dessing-Lippmann

Ik ben ontzettend dankbaar voor het traject wat ik met Freek ben gestart. Na een blessure die 8 jaar lang m...

Chris Rauwendaal

Een hele fijne en prettige plek waar je je altijd welkom voelt! Het woord Gym doet het geen recht, dit voel...

Alleen jij bent verantwoordelijk voor je toekomst.
Is het tijd voor verandering?