Mijn verhaal van verlies, acceptatie en zingeving

Dankbaar voor het leiderschap van mijn vader

Toen ik elf jaar was verloor ik mijn vader, iets wat geen enkel kind zichzelf zou toewensen. Iets wat geen enkele moeder haar kinderen wenst. En iets wat geen enkele goede vader had bedacht toen hij kinderen kreeg. Na acht maanden ziek zijn stierf hij aan longkanker. Dit moet voor hem emotioneel onverdraaglijk geweest zijn denk ik. (En weet ik van horen zeggen).

Mijn vader heeft me iets meegegeven in acht maanden ziekteproces. Namelijk dat ondanks de omstandigheden, dingen niet hoeven te veranderen. Enkel jij besluit wat er verandert. Ik noem het een ziekteproces omdat het zo heet en omdat het zo was, ik heb er nooit echt iets vervelends van gemerkt dat hij ziek was. Dat is ook meteen waar ik tot op de dag van vandaag heel dankbaar voor ben.

Zo veranderde mijn vader nooit om niet van mij te houden. Ook hield hij de routine waar een gezond gezin uit bestaat geen dag uit handen vallen. Hij vertrok elke ochtend naar zijn werk en kwam voor de avond thuis, maakte het eten klaar als mijn moeder aan het werk was. Zowel mijn vader als mijn moeder zorgde voor een fijne gezellige sfeer aan tafel als we samen aten. Gewoon precies zoals dat altijd bij ons thuis ging, voor ons als kinderen verandert er relatief weinig. Behalve dan dat mijn vader wel echt dood ging, dat was wat zeker was. Maar daar was je als kind toch niet echt bewust van en niet echt mee bezig.

Dat is wat ik mij herinner. Toen mijn vader nog leefde, was hij een levende demonstratie van wat ik nu een persoonlijk leider noem. Iemand die ervoor kiest om dat te doen wat nodig is om tot het gewenste resultaat te komen. En dat was in dit geval een zo krachtig mogelijke herinnering en fundament achter te laten voor zijn gezin en 2 kleine kinderen. Hij koos zijn eigen grafsteen, de muziek op zijn begrafenis, deed dit met vrienden, familie, de mensen die om hem gaven. Er heerste samenhorigheid en kracht. Deze kracht van vriendschap en verbondenheid is een goede haven, en een sterke basis om je leven positief te kunnen inrichten.

Gerelateerde blogs

duurzame resultaten

Wat zeggen deelnemers?

Volledige transformatie

Bekijk de review van Pepijn

Volledige transformatie

Bekijk de review van Joyce

Volledige transformatie

Bekijk de review van Bruno

Marcus Berg

Doel was het gezond uitlopen van mijn eerste marathon. Is goed gelukt. Freek en zijn collega Matthieu he...

Berdine Grashuis

Een half jaar geleden begon ik met trainen bij Your Own Leader. Twee keer per week een uur. En dat is voor ...

Maarten van Heugten

De combinatie tussen de gemoedelijke sfeer en de ruimte tot fysieke en mentale groei spreken mij enorm aan....

Jack Waas

Bij Your Own Leader gaat het net even anders dan bij een doorsnee sportschool. Hier krijg je alle professio...

Jennifer

Een half jaar geleden ben ik een personal training traject aan gegaan met Freek en met resultaat: 20 kilo a...

Hans Horstik

Ik heb het genoegen Freek al 15 jaar mee te maken in zijn drive rond sport, bewegen, goede voeding, persoon...

Bruno Klok

Ben in een hoop verschillende sportscholen geweest de afgelopen jaren maar heb me nog nooit zo fit gevoeld ...

Linda Van De Bunt

Zes maanden geleden deed ik een investering in mezelf. Ik ging een samenwerking aan met Your Own Leader. Do...

Jip Post

Een coach die niet alleen maar kletst maar ook doet.

Sebastian Smeenk

'Your Own Leader', het concept sprak mij direct aan. Het vinden van het pad eigen tot leiderschap...

Jacco Farla

Ik begon met Freek Diets als personal trainer te sporten. En daar kwam ik mezelf al snel tegen. Als Freek m...

Robin Joshua

Wauw! Wat een energie en voldoening haal ik uit de trainingen bij Freek! Professioneel, passievol en dynami...

Dennis Jungerius

Nadat ik al jarenlang niet meer gesport had, kwam ik in aanraking met Your Own Leader. Ik besloot er het 6 ...

Rick Koopman

Fijne plek om te trainen en te werken aan jezelf!

Bastiaan Kolster

Freek is een enthousiaste coach die je niet alleen helpt om intensief te sporten, maar ook om goed adem te ...

Jos Loock

Vanaf het eerste moment dat ik in aanraking kwam met met Freek en zijn methode van Your Own Leader had ik d...

Howard van Dodemont

Anderhalf jaar geleden, vlak voor de Corona crisis ontmoette ik Freek. Gedreven, betrokken, persoonlijk, co...

Chris Rauwendaal

Een hele fijne en prettige plek waar je je altijd welkom voelt! Het woord Gym doet het geen recht, dit voel...

Lois Dessing-Lippmann

Ik ben ontzettend dankbaar voor het traject wat ik met Freek ben gestart. Na een blessure die 8 jaar lang m...

Alleen jij bent verantwoordelijk voor je toekomst.
Is het tijd voor verandering?